Veganistische Pizza
Deze veganistische pizza is een perfecte vervanger voor je normale pizza – hij is gluten-vrij en bevat geen tarwe. Dit recept is een gezonde optie en kan aangepast worden naar jouw dieet, alle ingrediënten kunnen vervangen worden voor veganistische of rauwe ingrediënten.
Voor dit recept is een blender en een droogoven nodig.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Ingrediënten:
deeg:
- 75 gr erwten
- 1 bosje spinazie
- 60ml amandel of sojamelk
- ½ tl Chiazaad + ½ el water
- 135 gr havervlokken
- 55 gr amandelen
- 1 teentje knoflook
- ½ tl olijfolie
- ½ el appelazijn
- ½ tl gedroogde basilicum
- 1 tl zout
½ tl gedroogde oregano
Topping:
- 120 ml tomatenpasta of saus
- 150 gr cherry tomaten
- Bosje bladgroenten (of kiemgroenten)
- Handje verse basilicumbladeren
Optioneel: Kaas of Edelgistvlokken
Aanwijzing:
1.Blend de amandelen en havervlokken fijn en doe ze in een mengkom.
2.Kook de spinazie voor 1 minuut. Blend de volgende ingrediënten samen: de spinazie, erwten, amandel- of sojamelk, olijfolie, chiazaden, knoflook, basilicum & oreganopoeder, zout en appelazijn.
3.Voeg het spinaziemengsel en droge ingredienten samen in een mengkom en meng ze goed door elkaar.
4.Neem bakpapier en plaats het op het bakpapier op de droogovenrek, en giet het mengsel op de droogrek en strijk het egaal met een lepel van ongeveer 1 cm dikte. Droog voor 5 uur op 60˚C of bak het in de oven op de laagse stand voor 2 à 3 uur. Voor een rauwe versie, droog de pizzabodem in de droogoven op 39˚C voor 8 tot 10 uur (mogelijk langer indien na 10 uur nog niet volledig droog is).
5.Haal de pizzabodem uit de droogoven en verdeel gelijkmatig tomatenpasta of saus over de bodem en doe de andere toppingingrediënten op de pizza. Als je kaas op je pizza hebt gestrooid kan je het beste de pizza voor enkele minuten in de oven doen zodat het kaas smelt. Eet smakelijk!