Rauwe gemarineerde gedroogde uien
Veganistisch, Rauw, Vegetarisch, Gluten-vrij
Deze gemarineerde gedroogde uien zijn heerlijk en voegen het dat extra beetje toe aan je maaltijden. Verwerk ze in soepen, salades, bij aardappel of vleesgerechten of doe ze op je brood met hummus en avocado. Probeer ook eens beetje met de marinades te experimenteren, je kan er bijvoorbeeld honing toevoegen om de uien zoeter te maken of paprikapoeder en zout gebruiken ipv soya saus. Dit recept is goed voor 2 droogrekken, indien je het lekker vind kan je het recept makkelijk verdubbelen om meer uien te drogen zodat je ze kan bewaren.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Houdbaarheid: Tot 2 weken in een zip-lock zakje, anders 1 maand in de vriezer
Tijd: 5 minutes marineren, 12 uur drogen
Porties: 2 rekken
Appartuur: Droogoven
Ingrediënten:
- 4 uien, dun gesneden
- 2 el. biologische olijf of notenolie
- 3 el. lage sodium sojasaus (of temari)
- 1-2 el. verse citroensap
- 1 tl. knoflookpoeder of vers fijngehakte knoflook (1 teentje)
Bereiding:
- Uien dun snijden en doe ze in een grote kom.
- Combineer olie, sojasaus, citroensap en knoflookpoeder en doe het over de uien en zorg ervoor dat de saus evenredig is verdeeld.
- Verdeel de uien evenredig over twee droogrekken en droog ze op 57 dragen Celcius voor 1 uur. Zet daarna de temperatuur op 40 graden en droog voor 11 uur.