Rauwe gemarineerde gedroogde champignons
Vegniatisch, Rauw, Vegetarisch,, Gluten-vrij
Deze gemarineerde gedroogde champignons zijn rijk aan smaak en hebben een stevige bite. Verwerk ze in soepen, salades, bij aardappel of vleesgerechten of doe ze op je brood met hummus en avocado. Probeer ook eens beetje met de marinades te experimenteren, je kan er bijvoorbeeld honing toevoegen om de uien zoeter te maken of paprikapoeder en zout gebruiken ipv soya saus. Dit recept is goed voor 1 a 2 droogrekken, als je het lekker vind kan je het recept verdubbelen.
Dit recept is te maken met verschillende soorten paddestoelen, zoals kastanje champignons of portbello paddestoelen.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Houdbaarheid: Tot 2 weken in een zip-lock zakje, anders 1 maand in de vriezer
Tijd: 5 minutes marineren, 12 uur drogen
Porties: 2 rekken
Appartuur: Droogoven
Ingrediënten:
- 500 gr champignons
- 2 el. biologische olijf of notenolie
- 3 el. lage sodium sojasaus (of temari)
- 1-2 el. verse citroensap
- 1 tl. knoflookpoeder of vers fijngehakte knoflook (1 teentje)
Bereiding:
- Champignons grof snijden en doe ze in een grote kom.
- Combineer olie, sojasaus, citroensap en knoflookpoeder en doe het over de uien en zorg ervoor dat de saus evenredig is verdeeld.
- Verdeel de uien evenredig over twee droogrekken en droog ze op 57 dragen Celcius voor 1 uur. Zet daarna de temperatuur op 40 graden en droog voor 11 uur.