Mandarijn chocolaatjes
Onze favoriete fruit voor de koudere maanden zijn mandarijnen. En wij dachten, waarom maken we van deze vitaminebommetjes geen chocolades? Met dit recept maak je heerlijke mandarijn chocolaatjes. De bittere smaak van mandarijnen in combinatie met donkere pure chocola is hemels! Als optie kan je de chocolaatjes bestrooien met grof gesneden noten voor een knapperig textuur. Hmm, heerlijk decadent! Daarnaast zijn deze chocolaatjes een feest voor het oog en zijn ze leuke kados om te krijgen en te geven.
Voor dit recept is een droogoven nodig.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
TIP: Je kan andere type nootjes en strooisels gebruiken zoals caramel crunch of gekleurde spikkels.
Ingrediënten:
1 kg mandarijnen
200 gr witte chocolade druppels
200 gr pure chocolade druppels
30 gr amandelen
30 gr pistachios
Aanwijzing:
1.Was de mandarijnen goed en droog ze af. Snijd de mandarijnen in dunne plakken van 0,5 cm. Plaats de mandarijnenplakjes in de droogoven en droog ze voor 10 tot 12 uur op 60˚C.
2.Snijd de amandelen en pistachios grof.
3.Smelt de witte en pure chocolade druppels in een pan of in de magnetron.
4.Besprenkel de chocolade met de grofgesneden nootjes terwijl de chocolade nog zacht is.
5.Laat de mandarijnenchocolaatjes afkoelen voor 15 minuten.