Boerenkool Cheddar Soep
Gluten-vrij, Makkelijk
De Boerenkool Cheddar soep is onze favoriet dit seizoen! Het super makkelijk om te maken, heerlijk én gezond. Het recept vraagt om slechts 4 ingrediënten: boerenkool, aardappelen, cheddar en kippen bouillon en is perfect voor de drukke dagen wanneer je eigenlijk geen zin hebt om uitgebreid te koken maar wel een warme maaltijd wilt nuttigen. De soep is fluweel zacht van textuur en je hoeft de ingrediënten alleen te koken in water en te blender, smakelijk eten!
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Houdbaarheid: 3-5 dagen in koelkas, 1 maand in de vriezer
Tijd: 25 minutes
Porties: 6-7
Apparatuur: Blender
Ingrediënten:
- 950 ml kippenbouillon
- 550 gr geschilde en gehakte aardappelen (ongeveer 2,5 cm)
- 270 gr gehakte boerenkool
- 170 gr scherpe cheddar kaas
Directions:
- Neem een grote soeppan en kook de aardappelen in kippenbouillon. Laat het sudderen totdat de aardappelen goed zijn gegaard voor ongeveer 15 minuten.
- Gooi de boerenkool erbij laat het koken voor 5 minuten, regelmatig roeren totdat de boerenkool helder groen en zacht is. Haal het pan van het vuur.
- In two batches, puree it in a blender until you get a smooth texture. In twee maal, pureer de inhoud van de pan in de blender totdat het fijn is.
- Giet de gepureerde soep terug in de soeppan en doe de cheddar kaas erbij. Kook en roer totdat de kaas volledig is gesmolten. (Indien het kaas niet het soort is dat makkelijk smelt kunt u er ook voor kiezen om deze samen te blenden met de soep.)
- Warm opserveren en eet smakelijk!