Hartige Zoete Aardappel Soep

 In Blender, Recepten

Vegetarisch, Gluten-vrij

 

De Hartige Zoete Aardappel soep is heerlijk, hartig, rijk van smaak en perfect voor de koude herfstdagen. De soep heeft een licht pittig en notige smaak dankzij de pindakaas. Geen fan van pinda’s of pindakaas? Halveer of verminder de hoeveelheid pindakaas.

 

Moeilijkheidsgraad: Medium

Houdbaarheid: 3 dagen in koelkast, 1 maand in de vriezer

Tijd: 10 min bereiding, 30 min koken

Porties: 6

Apparatuur: Blender

 

Ingrediënten:

  • 1 el. Koolzaadolie
  • 1 grote ui in blokjes
  • 1 rode paprika, grof gehakt
  • 2 middelgrote wortels, grof gehakt
  • ½ tl. cayenne peper
  • ½ tl vers gemalen peper
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1 grote zoete aardapppel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1,4 l kip of groentebouillon
  • 160 gram pindakaas, zonder stukjes noot
  • 1 blik blokjes tomatoes zonder toegevoegde zout, met sappen
  • 2 el. honing
  • 50 gr lenteui, gesneden

 

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote soeppan op de middenstand.
  2. Voeg ui, paprika, wrotels en kook totdat de groenten zacht zijn. Regelmatig roeren.
  3. Voeg cayenne peper, zwarte peper, knoflook en gember toe en kook voor 1 minuut.
  4. Voeg zoete aardappel, bouillon en tomaten toe en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur op de middelste stand en kook voor 20 minuten totdat de aardappelen zacht en gaar zijn.
  6. Giet de inhoud van de pan in de blender in twee porties. Blend de soep fijn totdat het smeuïg en glad is.
  7. Giet de soep weer in de pan en voeg pindakaas en honing eraan toe. Zet het vuur op een gemiddelde stand totdat de pindakaas is gesmolten.
  8. Serveer warm en voeg de lente ui toe als garnering.

 

dsc00035

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search