Gedroogde knoflook & knoflookpoeder

 In Blender, Droogoven, Recepten

Vegnistisch, vegetarisch, rauw, gluten-vrij

driedgarlic-2-of-1

Knoflook is wereldwijd een van ons meest geliefde smaakmakers. Door knoflook in grotere hoeveelheden te drogen hoef je nooit zorgen te maken dat je zonder zit. Daarnaast kan je van gedroogd knoflook ook nog eens knoflookpoeder maken, super handig en veelzijdig te gebruiken in verschillende gerechten. Met 1 bol knoflook heb je ongeveer 1 of 2 droogrekken gevuld.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Houdbaarheid: 3 tot 6 maanden in een luchtdichte container, donker bewaard
Tijd: 5 minuten voorbereiden, 12 uur drogen
Porties: –
Apparatuur: Droogoven

Ingrediënten:
• 1 bol knoflook

Bereiding:
1. Grof de knoflookteentjes hakken.
2. De knoflook stukken evenredig verdelen over de droogoven.
3. Droog voor 12 uur op 40 graden °C.
4. Koel en donker bewarenin luchtdichte containers.

Garlic powder:
1. Doe de gedroogde knoflook in de blender en blend voor 30-60 seconden.

garlicpowder-2-of-14

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search