Cashew Citroen Dressing
Veganistisch, Rauw, Vegetarich, Gluten-vrij
Deze dressing is gemaakt met koud geperste cashewolie. Cashewolie is romiger en smaakt zoet en licht notig, en gaat goed samen met citroen en knofloog. Dit recept kan worden gebruikt als dressing en is heerlijk over salades maar werkt ook uitstekend als dipsaus of steaksaus.
Wees wel gewaarschuwd, cashew olie is lastig en moeilijker koud te persen dat andere type zaden. Je krijgt aanzienlijk minder olie dan andere ingrediënten (bv. lijnzaad) maar persoonlijk vind ik dat de smaak het waard is!
Moeilijkheidsgraad: Medium
Houdbaarheid: 1 week, gekoeld in een luchtdichte container
Tijd: 10 min (+10 for pressing oil)
Porties: 2
Appartuur: Oilpresso
Ingrediënten:
- 120 ml gefilterd water
- 60 ml olijolie extra-virgine
- 60 ml koud geperste cashew olie
- 3 el. verse citroensap, meer of minder naar smaak
- 1 tl. fijne gehakte knoflook (1 teen)
- 1/2 tl. kletisch zeezout, plus meer naar smaak
Bereiding:
- In een kleine kom roer water, olijfolie, cashewolie en citroensap, voeg daarna het zee zout en knoflook er aan toe.