Appel Chips

 In Droogoven, Recepten

Dit is een populaire snack voor zowel jong en oud. Gedroogde appel chips zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ongezonde snacks uit de winkel. Appel chips zijn fris zoet of licht zurig, afhankelijk van het soort appel. Snijd ze in dunne ringen voor chips of hak ze in kleine blokjes om als muesli of garnering te gebruiken in gerechten.

 

Wat heb je nodig:

3 middel-grote appels

 

  1. Maak de appels goed schoon onder lopen water en snijd ze in dunne ringen (tip: gebruik een spiralizer of een mandoline)
  2. Verwijder de kern van de ringen
  3. Verdeel de ringen over de rekken en droog ze voor 8 uren op 70 °C.
  4. Optie: Droog de ringen op een hogere temperatuur voor 1 uur om ze extra knapperig te maken.
  5. Laat ze afkoelen voor 1 of 2 uren.
  6. Bewaar voedsel in getinte glazen potten of luchtdichte plastic zakjes. Let goed op dat er geen condensatie plaatsvind. Zie je dat wel, plaats dan de appelringen weer in de droogoven totdat ze volledig droog zijn.
Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search